Cosul cu minuni

Cosul cu minuni

Initial, bebelusul descopera lumea prin pipait si gustat. „Treasure baskets”, cum ii spune in fapt acestei activitati, il distreaza enorm pe David si nu doar atat, il ajuta sa invete despre obiectele din jurul sau. Noi ii spunem cosul cu minuni.

 

Ce am pus in cos? Diverse periute: de dinti, a lui de par, pensula pentru machiaj, pensula de pictat, pamatuful pentru ras si cel de machiat (n-am idee cum ii spune, nu il folosesc oricum). Poze nu am facut, data viitoare :).

Capace cu forme si culori variate (lui David ii plac capacele).

 

Fiindca are o pasiune pentru ustensilele din bucatarie, l-am tinut ocupat vreme de cateva minunte, fix cat sa pun o tava cu biscuiti la cuptor.

Cateva recomandari:

– am stat langa el pentru a-l supraveghea, dar nu am intervenit deloc. A fost liber sa aleaga si sa guste ce l-a atras mai mult.
– pot fi folosite alte obiecte din viata de zi cu zi, cu diverse texturi, forme, culori, non-toxice si fara piese mici.
– nu ii lasati cosul in permanenta sa se joace (se va plictisi de el rapid).

Alte minuni pentru cosuri:

– obiecte din natura: frunze, castanete, conuri de brad, pene, pietricele etc
– obiecte din lemn: linguri, spatula, inele de la draperii, cutii de bijuterii, cuburi etc
– fructe si legume: lamai, portocale, mere, prune, morcovi, ardei etc
– obiecte galagioase: chei, clopotel, sticle mici/borcane umplute cu fasole, orez etc
– obiecte din hartie sau carton: carnetel, tubul de la hartia igienica, post-it, hartie de copt, cofrag de oua etc
– sticlute cu coloranti alimentari sau esente (cat mai multe culori).

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Minnie Zhou @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

3 comentarii la „Cosul cu minuni

  1. Chiar ca sunt minuni si ei insasi sunt minunati!Le poti pune la dispozitie o gramada de jucarii si tot altceva ii tenteaza…cum ar fi oale,cratiti,linguri …etc.Sa fie vorba de diversitate?

    1. E vorba de diversitate si de faptul ca se plictisesc repede de obiectele cu care se joaca. Apoi isi doresc sa atinga, guste, manevreze tot ce avem noi, adultii. Daca ne vad vorbind la telefon il vor si ei, daca mancam vor lingura si castronul de salata, daca scriem pe laptop parca ar butona si ei putin. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.